4 Гру, 2016

Огляд найгіршого, 3 сезону серіалу Ґотем/ Gotham

Огляд рекомендується до перегляду тим, хто хоч трішки знайомий із даним серіалом. Тим, хто гадки не має, що серіал з себе являє, текст нижче буде незрозумілим. А ЩЕ УВАГА СПОЙЛЕРИ!!!

Як взагалі йшло діло. 22 вересня позаминулого року на екрани вийшла перша серія серіалу “Ґотем”, це було справді достойно, настільки достойно, що навіть в Україні серіал зазнав чималої популярності, до прикладу, є хоч і дешева одноголосна, але все ж озвучка солов’їною. Кожну серію і я, і ще мільйони інших фанатів серіалу про молодість Ґотему чекали з нетерпінням. Тут було все: картинка, екшен, атмосфера, сюжет та персонажі.

Після того в 2015 році DC Comics і Fox передставили глядачам 2 сезон, який… ну так, норм, норм, але коли починаєтсья всяка маячня з суперсильними сектантами котрі сто років тому посрались із родом Уейнів чи білим мужиком, в котрого чорношкіра сестра, якось стає не по собі. І лиш з поваги до попереднього сезону ти продовжуєш дивитись, паралельно шукаючи хоч якесь логічне пояснення тому, що діється в надії, що далі буде краще. Але ні, краще не стається і в результаті 2-гий сезон отримує змішані рецензії.

Що ж сталось в третьому сезоні? Все те саме, що було в другому, однак домножено… ні, не в два, в три, а може й у чотири рази. Це швидше буде не огляд, а опис найбільших дурниць, котрі встиг продемонструвати 3 сезон, і чхав я на те, що він ще не скінчився.

1. Почну з того, що мене завжди цікавило, в якій же сраці повинен був би знаходитись Ґотем, щоб бути настільки ізольованим від суспільства. Тут ні разу не згадувалось про якусь приналежність до певної держави, розташування міста чи щось таке. Це як Ватикан, тільки тут людей побільше і територія трішки ширша. Адже, якби в реальному світі в якомусь місті Сполучених Штатів творилась така вакханалія, хіба держава не допомогла б її припинити? Тим більше, там ж унікальні мутанти, явлення природи і всяка надприродня шняга.gotham пінгвіна
  2. Після того, як у Ґотемі почали бродити потвори з лабораторій Х’юго Стренджа, на вулицях міста розпочався справжній хаос. Окей, люди були у повному відчаї та страху. Але ж, бляха, не настільки, щоб зібрати повстання із вилами та факелами, організоване одним із найвідоміших злочинців та корупціонерів міста – Освальда Коблпота (він же Пінгвін)? Люди вийшли вбивати мутантів на вулиці як вийшли б у середньовіччі палити відьом, а я нагадаю, що події серіалу розгортаються наприкінці ХХ ст. Людям байдуже на свої сім’ї, життя, їм взагалі на все байдуже, лиш аби перерізати всіх монстрів, а тим монстрам, насправді, потрібна допомога, адже вони ж то самі не винні в тому, що з ними зробили.
  3. Через певний час після знищення монстрів той же Освальд Коблпот балотувався на посаду мера, і… став мером. Так, він став мером незважаючи на те, що на його совісті вбивства сотень, а може й тисяч людей.
  4. Пінгвін стає геєм.
  5. Тепер трішки про кіноляпи більш технічного характеру. Коли помирає Аліса Тетч, вона пробиває стіну та падає на гострий кіл, однак коли вона падає туди з одного боку, застрягає, немов падала геть із іншого. Нижче скрін.
  6. Згадати б також грандіозне та неймовірне перетворення Памели Айві (Ядовитого Плюща) з маленької дівахи в 30-річну жінку після плавання в каналізаційній водичці. Як? У воду потрапило таємниче насіння із надсекретної лабораторії, чи то в Айві така реакція на воду від мами передалась? Цього нам, як і багато чого іншого ніколи не дізнатись.
  7. Також підозру не раз викликала Селіна Кайл, котра незважаючи на свій юнацький вік більше десятка разів виплутувалась із найбільш критичних ситуацій. Спочатку думаєш: “Ну ок, поталанило їй, везуча”, але вже десь так на п’ятий раз важко повірити у таке везіння.
  8. Едвард Нігма закохується в дівчину Ізабеллу, котра на лице один в один із міс Крінгл, останню Едвард ненароком придушив посеред сімейної сварки. Після того Пінгвін від ревнощів замоляє Ізабеллу, Ізабелла помирає в автокатастрофі, підлаштованій Пінгвіном. Неймовірно розумний Едвард Нігма незважаючи на те, що раніше вмить розгадував найскладніші завдання такого типу, приходить до висновку, що Ізабеллу вбив Бутч (його повне йменування згадують не так часто, тому я не запам’ятав). Натомість, всю картину одразу ж складає Барбара Кін, і саме її натяк допомагає Нігмі знайти справжнього вбивцю. Хіба не дивно?
  9. Капітан Барнс заражається кров’ю Аліси Тетч, і хто б міг подумати, яким чином. Він стає прямісінько над тією залізною трубою, на якій якогось чорта залишилась одна єдина краплина крові дівчини, і саме коли він вивертає голову вгору, та краплина злітає із труби прямо йому в око. Це ж треба, який збіг обставин!
  10. В одній із серій є навіть секта вбивць родом із України. Цікаво, як-то так в Україні було чорношкірому хлопаку, ще й на ім’я Дмитро? Мабуть, не солодко. А ще ж у нього повністю ротова порожнина закута в залізний клюв, котрий не дає йому права говорити, допоки до нього не набереться довіри, і він не стане повноправним членом секти. Якщо той клюв справді з заліза, то тут і Василь Вірастюк не зміг би нормально головою працювати, не кажучи вже про бійки та маневри, які з легкістю робить Дмитро, немов на його голові не залізо, а пластилін.
    Тут не потрібно ще яких-небудь аргументів та доказів, “Ґотем” зараз явно один із найгірших американських серіалів, і я все ніяк не можу зрозуміти, яким чином за якихось два роки можна було так низько впасти.

Оцінка: 4/10 (це ще за те, що атмосферність хоч залишилась)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

• Михайло Цюрак

Серіали завжди будуть на порядок нижче за якістю за кінопродукцію. Особисто для мене 3 сезон Ґотема кращий за 2 попередні. До речі, про Айві – вона стала дорослою, бо до неї торкнувся якийсь дід, який мав суперсилу забирати в людей життя, зістарюючи їх (він був у команді Фіш Муні і сидів в Аркгемі разом з нею). Так як Айві вирвалась від нього, і впала в каналізацію, він не встиг її зістарити до смерті.

• Vitaliy Pob

воу, оце ти класну річ помітив, я якось не допер про Айві. Приємно, що є ще хтось окрім мене, хто цей серіал дивиться, тільки дивно, як то ти на такі сюжетні діри уваги не звертаєш

• Михайло Цюрак

Я дивлюся всі серіали по всесвіту DC. Просто в порівнянні зі серіалами від сідабу, Ґотем ще “най би був”. От в серіалі Флеш взагалі бувають такі ляпи, що тільки якісна графіка дозволяє закривати на них очі. Досі не можу зрозуміти, на які гроші живуть Кейтлін Сноу та Циско Рамон, якщо вони не працюють на роботі, а цілодобово стирчать в Стар Лабс.

• Max Cherkassky

Майже всі фільми по коміксах, кіно або серіали не важливо, мають проблеми з логічністю. Тому що придумувались герої коміксів в 40-60 роки минулого сторіччя, і придумувались вони для підлітків і тоді про “реалізм” подій навколо героїв ніхто не думав.
    Я взагалі не зміг ні Флеша, ні Зелену Стрілу, ні Готем подивитись – через пару серій починали боліти рука і обличчя від постійних фейспалмів. Джесіку Джоунс тільки подивився, там хоч не було явних ляпів, та і герої були цікаві.

• Vitaliy Pob

Ні, Готем то явно не для дітей, як і більшість з того, що робить ДС. Стосовно Джессіки Джонс, раніше переважно негативне чував про цей серіал)

• Сергій Леополіс

Ну деякі пункти це просто фанатичне докопування до дрібниць… Так деякі моменти в серіалі виглядають “дешево” і не додумано, але автор хоча б трохи знайомий з першоматеріалом ? Автор хоча б з 50 номерів детективних коміксів переглянув ? Серіал Готем це спін-офф світу коміксів в якому логіка це другорядне дійство. З насправді валідних пунктів це 4 і 5, частково 6, але якщо починати про зміну легенд персонажів то і серіал не буде мати право на життя, тому тут все пояснюється, саме в коміксах – альтернативним всесвітом. А загалом в коміксах практично все це було, з іншими персонажами в інших обставинах, але нічого нового серіал не придумав і це його проблема, яку він ще й з тріском провалив в 3-му сезоні. Перший сезов вони справді вписувались в історію готему, хотіли “показати історію” а з 2-го вирішили нагло її (історію) переписувати, що і стало фатальною помилкою…

• Vitaliy Pob

частково згоден, чатсково – ні. Перший сезон був шикарним, там була і логіка і сюжет, зараз же Готем – це просто люта нарізка безглуздих поворотів та мочилова

• Vitaliy Pob

а ще якби я “докопувався до дрібниць”, то там би вийшло не 10, а 50 пунктів))

• Vitaliy Pob

ну коли нема сюжету, нема й про що спойлерити…

• Helmut Schmidt

О__о

Ясно

• Vitaliy Pob

та добре вже, слід було все ж написати жирним “увага спойлери”

• golfimbul

Щодо 6 пункуту, автор уважно дивився серіал? Бо перед тим, як Айві впала в каналізацію, до неї доторкнувся той мутант, що життя витягував шляхом “зістарення” людей, і таким чином додав їй десяток років.
    Щодо всіх інших пунктів – це серіал за коміксами, де люди літають, оживають, бігають зі швидкістю світла, стають крокодилоподібними монстрами, користуються магією і т.д.