Головна » Блоги / Кіно » Чи справді все відстій у «Все відстій»? (огляд серіалу від Netflix)

Останнім часом на Netflix стають популярними серіали, головними героями яких є діти. І ось 16 лютого на стрімінговому сервісі вийшли 10 серій нового шоу «Все відстій» («Everything Sucks!»), у центрі уваги якого перебувають школярі. Але жодних викрадень дітей, глобальних проблем і критичних ситуацій, як це було у серіалах «Дивні дива» та «Темрява», тут немає. Жодної фантастики та містики. Цього разу Netflix дає нам проект, сконцентрований на житті та реальних проблемах підлітків і на їхніх спробах розважити себе. Отже, давайте детально ознайомимося з новинкою.

«Все відстій»

«Все відстій»

Події відбуваються у маленькому провінційному містечку Борінг у США у середині 90-х років XX століття. Люк, Тайлер і МакКуейд переходять до старшої школи, де вступають до відеоклубу. Там Люк знайомиться із донькою директора на ім’я Кейт, у яку згодом закохується. Завдавши деякі неприємності старшокласникам із драматичного клубу, герої пропонують їм зняти фільм, де вони зіграють головні ролі.

Комедія

Завдяки головним персонажам «Все відстій» може піти як у бік чистої комедії, так і у бік висвітлення проблем підлітків, але водночас залишаючись комедією. Жартів у серіалі справді багато. Вони можуть бути різними: іронічними, саркастичними чи навіть безглуздими. Тому який би стиль гумору вам не подобався, щось вас та й розсмішить.

Хочеться зазначити те, що всі актори грають правдоподібно, ніби насправді проживаючи всі ситуації, з якими стикаються, і засумніватися у побаченому на екрані важко.

Оцінки критиків

Критики здебільшого з теплотою відгукуються про серіал, наголошуючи, що «Все відстій» є доброю комедією, проте нічого неймовірного тут не знаходять. На відомому зарубіжному сайті Rotten Tomatoes шоу має рейтинг свіжості 70%. Також критики зауважують, що серіал має потенціал, який може розкритися з виходом наступних сезонів. А якщо дивитися на відгуки широкої аудиторії, нові сезони точно не заставлять себе довго чекати. На IMDb глядачі оцінили «Все відстій» у 7.7 балів із 10.

Власне враження від серіалу

Спочатку серіал здається не надто цікавим. Та сценаристи так добре попрацювали над тим, щоб якомога краще розкрити головних героїв, що мимоволі починаєш цікавитися ними та самими подіями на екрані. Також мені подобається те, що дія розгортається не у сьогоденні, а наприкінці минулого століття. Тобто саме тоді, коли починали розвиватися комп’ютерні технології та розповсюджуватися й набувати популярності такі речі, як найрізноманітніші журнали, комікси, стилі одягу, напрями в культурі, відомі світові бренди, серед яких пошукова система Google та багато інших. І за цим цікаво спостерігати, адже герої постійно стикаються з усім вищезгаданим. Серіал може багато чого ще розповісти, й одного сезону для цього явно не досить. Тому погоджусь із критиками щодо тези про наявність потенціалу.

Якщо вам подобаються добрі комедії, то «Все відстій» до ваших послуг. У ньому на вас чекатимуть харизматичні персонажі, безглузді та смішні ситуації, безліч жартів і зображення життя та проблем підлітків середини 90-х років. До того ж перегляд серіалу не займе у вас багато часу, адже кожна серія йде не більш ніж 25 хвилин. Від мене «Все відстій» отримує 7 балів із 10 та пачку чипсів на додаток!