Головна » Блоги / Кіно » Огляд фільму «Людина Павук. Повернення додому»

6 ЛИПНЯ в український кінопрокат вийшла стрічка «Людина-павук. Повернення додому.», це вже третій перезапуск павучка на великих кіноекранах. Спочатку якщо ви пам’ятаєте, це була трилогія Сема Реймі з 30-річним Тобі Магваєром в головній ролі, яка непогано схавалася публікою, після тогов бій вступив Марк Вебб, обравши для себе на роль павучка 27 річного Ендрю Гарфілда ,щоправда ця дуалогія не вражала своїм наповненням. Ну ось перед нами постає плід наших марень, Людина павук повертається до Марвел і зявиться на екрані разом з іншими персонажами кіновсесвіту!

Відео версія

Знімати це мега повернення доручили вже не молодому, ае досі амбітному Джонну Уотсу, після чого я добряче розхвилювався, адже до того з його робіт можна виділити буквально нічого, всі його фільми це відвертий проходняк такий як Клоун і Поліцейська тачка, а більше він нічого і не зняв . Проте я подумав що такий мастодонт як марвел знає що робить і довіряє людину павука справжньому професіоналу. Напевно рік чи навіть півтора, я чекав на цю премєру, дивився всі відоси присвячені павучку, читав всі статті ну і детально роглядав кожну фоточку зі зйомок і от нарешті я побачив цей не побоюсь цього слова шедевр.Так саме шедевр,окей помилку зрозумів, давайте розповім по порядку.

Марвел вирішило не наступати на ті ж граблі і не демонструвати нам душевну драму Пітера після сметрі Дяді Бена, а також укус павука і освоєння своїх здібностей, цю частину історії благополучно закрили минулі фільми . Так от Відкрию вам маленький секрет,НІ… Залізна Людина не краде шоу у свого молодого протеже, він лише чудово доповнює сюжет, іноді впливаючи на нього своїми діями. Кіностудія вирішила зосередитись на щоденній рутині супергероя-школяра. Вранці Пітер старанно навчається, щоб не підводити Тітку Мей,а по вечорах допомагає жителям міста, щоб вразити Тоні Старка. Але при цьому зберігати свій секрет діло непросте. Власне в цьому і полягає сюжет картини.

Павучок в виконанні Тома Холанда мені сподобався. Такий невпевнений шкільний лузер,який має свій власний секрет. Хоча, якщо дивитись реально то де ви бачили лузера з такими кубиками на пресі. Взагалі характер персонажа виписали нереально круто, ми звикли бачити, що Людина-павук це не просто супергерой це супергероїще, тільки він і більше ніхто, зможе врятувати світ… А у Поверненні додому він виступає на фоні Залізної-людини і Капітана Америки справді просто дружелюбним сусідом Людиною-павуком. До чого я веду, нарешті павук зайняв своє заслужене місце, не зграбного хлопця, якому не все вдається але він марить мрією стати Месником, і битись на одному боці з ними проти зла і несправедливості.

Весь фільм можна назвати фарсовою комедією з елементами драми. Адже жартів було мега багато, і з них 80% мені прекрасно заходили і змушували розпливатись моє обличчя в милій посмішці.

Окей давайте перейдем до темної сторони фільму… Ви напевно подумали що я про мінуси буду говорити,ні ви що, про це пізніше , а наразі про злодійську частину. Зізнатись чесно… давно я в Марвел не бачив настільки гарно проробленого злодія. Ні… він не хоче тупо зруйнувати світ, і захопити всю галактику, він має свої приземлені людські цілі, яких добивається різними методами , в деяких моментах я навіть міг його зрозуміти. До того ж він виглядав страхітливо, з’являючись у своєму літальному костюмі, павук на його фоні виглядав дійсно дитиною, яка ще нічого не розуміє в цьому світ.. А ще епічності стерв’ятнику додає те що він зібрав навколо себе злодійське кодло і спочатку просто заправляє всіма ними, а лише потім вступає в бій, тобто він ніби бос в комп’ютерній грі, входить в неї лише в особливих випадках.

Нед, Флеш, Мішель і вся шкільна компанія Пітера теж у фільми дивляться доречно, з Недом так взагалі пов’язано купа шикардосних жартів у фільмі, явно крутезний персонаж, який має всім сподобатись.

З безспойлерних мінусів, лише екшн, який в принципі хороший , але фінальна сцена чимось не дотягнула до потрібного піку, перша битва наших противників мені зайшла крутезно і вся підводка до фінального махача теж була перфектно проведена, але сам він вийшов якимось не те щоб нудним але не тим чого хотілось. Я не заперечую він бомбезний але по напрузі звичайна бійка кулаками між Кепом і Старком видавалась набагато епічніше.

А також не вистарчало крутого саундтреку, який би починав награвати коли павук робить щось круте, або не зграбне. От знаєте тої павучкової теми, щось типу як з мультику 60-х …

ВСЕ ТЕПЕР можна переходити до спойлерів,спойлерів спойлерів!!!

Нова частина просто вразила своїми сюжетними поворотами , Марвел настільки втримали все в секреті що просто дивуєшся як така шалена кількість інформації яка б змусила серця фанатів битись в істеричних конвульсіях не змогла витекти в мережу. Найбільше мене вразив момент коли я дізнався, що Тумс це батько Ліз, це звісно досить тупий і нелогічний поворот але весь зал сидів в шоці, а сцена в машині коли стерв’ятник здогадується про подвійне життя Пітера може потягатись з багатьма культовими сценами фільму жахів, коли нагнітається інтрига…

Плюс у фільмі показано стільки цікавих пасхалок і речей на які ми, прості фанати так давно чекали… Тут тобі і технологічний костюм від старка «Залізний павук», якого паркер так і не прийняв хоча сподіваюсь в війні безкінечності без вдосконаленого костюмчика не обійдеться. Тут і Пепер Потс повертається в Марвел і відразу такою феєричною подією одруженням зі старком. (Що образливо так це те що Марвел знову нас пічкає фальшивими трейлерами, та скільки можна, де так канонічна сцена польоту павука і старка, не поцілунок Ліз та Пітера, де воно??? Навіщо це все, тоді покажіть взагалі трейлер до нових месників а тоді врубайте павука, зате народу буде покотом, хоча не знаю , здається павук популярніший за всіх месників разом взятих. І ще якщо перелічувати мінуси, то це персонаж Ліз Аллен, така крута шкільна дівчина, яка робить вдома тусовки, збирає весь бомонд і дружить лише з крутими хлопцями тут раптом закохується в лузера, ну дійсно сюжет, який має сподобатись всім невпевненим школярам, які тільки і мріють про такий фарт. Ну а розв’язка це ж взагалі… вдало і без жалю Ліз Аллен зливають, а навіщо вона була весь фільм, ну ясно, лише для того щоб підкреслити драму стерв’ятника… Тай акторська гра актриси не вражає. А на фінал нам ще й все таки підсовують Мулатку Ем Джей, скільки ж спорів на цю тему було і вроді навіть Марвел вдалось переконати фанів, що Зендая грає просто Мішель, отака от Мішель, і от в кінці ця Мішель так просто так каже: можете називати мене Ем джей. І все я вже перед очима бачу купи фанатів, які готові сперечатись на цю тему на смерть…

ехххх ну окей з цим ми теж розібрались, тому підсумовуючи, у Marvel нарешті вийшло те, у що багато хто вже перестали вірити, – відмінний супергеройський фільм в дусі першого «Залізної людини» без недоречного пафосу або логічних дурниць, натужних жартів або фестивалю спец-ефектів. «Людина-павук: Повернення додому» виглядає набагато більш приземленим і самодостатнім фільмом, ніж велика частина кінокоміксів останнього часу. Саме фільмом, а не дорогим розважальним видовищем, яке щороку штампується студією і подається як щось абсолютно нове. Павучок, ти вдома, більше нікуди не тікай! Ну а вам кіномани до наступних зустрічей!!!