Головна » Блоги / Кіно » Огляд українського фільму «Припутні»

18 липня на Одеському кінофестивалі відбулась світова прем’єра фільму «Припутні» і ми вже встигли її відвідати і скласти в своїй голові думку про цю стрічку Аркадія Непиталюка. Ну що ж привіт усім любителям кіно і давайте розберемось чи вилазить українське кіно із темної ями чи лише закопує себе все глибше.

«Припутні» – це життєва комедія, яка вийде в кінотеатри 28 вересня цього року. Сценарій фільму написали Аркадій Непиталюк і Роман Горбик. У картині звучать музичні композиції гурту «Воплі Відоплясова», а сама історія розповідає про те як на одній із автобусних зупинок Ніжина провінційний таксист Юра випадково натрапляє на молоду дівчину Свєту. Свєта та її мати спокушають Юру грошима на поїздку в Припутні – забуте Богом і людьми село. Через неймовірний збіг обставин Юра змушений залишитися у селі – тепер узагалі невідомо, коли він  дістанеться додому та які ще несподіванки приготувала для нього доля.

Сам режисер розповідає, що показує персонажів таким як вони є, мовляв на те дивіться на сучасні реалії, а саме говориться про те що персонажі розмовляють суржиком.І до останнього моменту входу в кінотеатр я вважав це невдалим маневром, але знову як же ш я помилявся.Ви помітили вже друга українська картина руйнує мої песимістичні очікування.

Персонажі справді використовували ненормативну лексику, а також суржик, але це виглядало так природньо і по справжньому, адже на екрані показували людей, які по іншому спілкуватись не можуть і в їхньому виконанні це виглядало ультра правдоподібно. Тому з подивом на обличчі але я скажу що я майже не помітив те що всі персонажі говорять суржиком і цю тему можна вважати закритою.

А тепер пройдемся по сюжету. Аркадій Непиталюк створив настільки заворожуючий в дію сценарій, що на останніх хвилинах фільму я все ще думав, що він лише починається. Всі персонажі настільки живі і цікаві для глядача що просто не хочеш з ними прощатись. В героїв немає кінцевої мети до якої вони йдуть, фільм розповідає знову ж таки про життя, просте життя, яке заганяє героїв в різні обставини. І все це прекрасно подано під соусом музичного супроводу, яким сценаристи бавились протягом всього фільму. (До речі як раз то музика задавала комічний тон і 40 відсотків жартів було зав’язано саме на ній). А також оживляло картину наявність нецензурної лайки, воно з одного боку погано і недобре, але як же ш все виглядало по справжньому і не награно, що просто дивувало, у мене було таке відчуття що актори по справжньому між собою гризуться а я просто стою і спостерігаю за цим. До речі це і заслуга акторів фільму які відіграли на всі сто. Окрім однієї Юлія Врублевська мені виглядала якось моментами награно. Ну і не можу не відмітити Олену Узлюк , яка на екрані втілила образ матері Свєти і по сумісництву крикливої стерви, хоча в житті вона повна протилежність своєму персонажу. А так все чудово, що основне колоритно. Так як я маю маленьке уявлення про сварки в селі то з упевненістю можу сказати, що на екрані їх передали у повній красі .

Тобто підсумовуючи скажу, що як тільки «Припутні» вийдуть на екрани,а це 28 вересня, то біжіть в кіно не пошкодуйте грошей, бо так приємно дивитись а щось своє рідне і щей якісно зроблене.