Головна » Ігри / Ігрові Огляди » Murder Miners – короткий огляд чудового шутера, особливо якщо ви бідний студент

Murder Miners – чудовий мережевий наркоманський шутер від першої особи з кубічною трьохвимірною намальованою графікою. Ось так коротко можна описати цю гру, а ще коли згадати, що коштує вона всього-лиш два долари та не потребує потужного заліза, зацікавлює, правда?

Глянувши на скріншоти до гри, можна жахнутись, просто жахнутись, адже на перший погляд графіка тут жахнюча, багато хто не хоче міняти своєї думки лиш поглянувши на зображення, а ті, хто таки наважиться зіграти, з великою ймовірністю, швидко змінять свою думку.

Як було зазначено вище, гра виглядає неймовірно трешово. Графіка тут в стилі майнкрафту – все з кубів та напівкубів, більше того, тут є навіть спеціальна зброя, якою можна будувати собі оборонні укріплення, мости та будь-що інше. А що тут не з кубів, так це персонажі, зброя й техніка, а намальовано воно так, ніби родом ще з далеких 90-х: контури розмиті, лінії не чіткі, а зображення незрозумілі. Важко зрозуміти, як взагалі можна грати в такий треш, що на половину майнкрафт, на іншу – шутер із 90-х, однак таке поєднання, насправді, дуже і дуже доречне.

Ось, наприклад, кубічні локації дають чудову можливість вивільнити фантазію та підлаштовуватись під рельєф, особливо, коли можна розбивати блоки. От є, скажімо, коридор, посередині ти, а з двох сторін на тебе біжать озброєні вороги. Береш до рук найпотужнішу зброю та робиш дірку в стіні. А що за стіною? Можливо, інша кімната? Чи купа бетону? Не маючи часу розмірковувати, ти починаєш робити дірку в стіні, нарешті розбиваєш останнього куба, і там все-таки інша кімната, і поки вороги не до кінця розуміють що сталось, можна швиденько накивати п’ятами. Схожі ситуації траплятимуться часто, така система приноситиме неймовірне задоволення, коли немає меж, кордонів, адже тут всьому межа – гравець, його фантазія.

З іншого боку, просто вміючи стріляти в ворогів, тут теж можна повеселитись. Murder Miners – динамічна гра, тут не часто випаде можливість перепочити, тому потрібно завжди бути напоготові до того, що прямо зараз із-за стіни може вискочити ворог. Арсенал тут великим не назвеш, проте мені вповні вистачає, та й кожен вид зброї тут по-своєму особливий, усього їх 7 + гак, з котрим можна уявити себе бетменом. Загалом, ігролад приємний та зручний, а коли вбивають, то дупа горітиме не часто.

Як я й сказав вище, Murder Miners варто грати виключно в мультиплеєрі, хоч тут і є самітний режим, але окрім того, що вбивати зомбі в ньому більше нічого робити не можна. Також найцікавіше грати саме з друзями, адже тоді величезну роль відіграватиме саме командна робота, а в цій забавці, повірте, вона важить багато. Щодо розмаїття мультиплеєру, то тут є декілька режимів: бій до смерті, командний бій до смерті, командний бій з захопленням стягів, бій проти зомбі, командний бій проти зомбі та інші. Відносно локацій, то їх доволі багато, з різними особливостями, можна завантажувати й авторські мапи, також є підтримка майстерні steam.

Проте найбільша особливість Murders Miners в тому, що саме наша уява домальовує цій дешевій графіці блиск та нові анімації. На місці цих кубів можна уявити собі красиві HD-текстури, а замість дешевих ламаних персонажів привабливий космічний десант.

Murder Miners варта і двох, і десяти доларів, ця гра дозволяє відпочити, і я сміливо можу вам її рекомендувати.