Головна » Кіно / Новини Кіно » Люди Ікс: Дні минулого майбутнього – огляд фільму [ProKino]

Огляд фільму Люди Ікс: Дні минулого майбутнього

kwshriJhqKw

Моє вітання читачам сайту Vinsee! Як і багато фанатів, хто знайомий з всесвітом Людей Ікс, я чекав на цей фільм. Найбільш очікуваний у 2014 році? Безумовно! Що ж мене так зацікавило? По-перше, звісно, те, що Брайан Сінгер повернувся в крісло режисера, а значить, можна не перейматися такими дрібницями, як те, що сюжет змусить нудьгувати або хоча б буде не логічно побудованим. По-друге, сама тема часу і переміщення в часі завжди цікавила глядача, тим більше, коли подорожі в часі обґрунтовані таким чином, як у цьому фільмі, і це після того як Сінгер обговорював способи подорожей в минуле з Джеймсом Камероном. Ну про величезний бюджет і всіма улюблених старих (а так само і нових) акторів, я думаю, говорити не довидеться. Брайан Сінгер неймовірно чітко бачить світ Людей Ікс. Фільми порушує серйозні проблеми людства і не тільки далекого майбутнього. Нового дуже багато, на будь-який смак , але в основному акцент був зроблений на нових мутантів. Наприклад, Кітті Прайд отримала якусь нову здатність відправляти свідомість в минуле, хоча як вона її отримала так і не було пояснено. Джеймс Макевой здавалося взагалі вистрибнув прямо з «Бруду», це легко визначити, дивлячись на його зовнішній вигляд.

Цікава тема обрана Сінегром для екранізації – переміщення в часі. Вони завжди хвилювали розуми вчених ось уже не одну сотню років. Тут же – майбутнє стає минулим, а зараз взагалі балансує дуже хитке, десь між часом, десь між глобальною війною, коли зробити це справжнє об’єктивною реальністю вже майже не представляється можливим. Глядачеві буде показано кілька реальностей, об’єктивної з яких повинна залишитися одна , як це і заведено. Але парадокс полягає в тому, що головним антагоністом фільму виступає саме час, адже дійсно вже було не важливо, що зробить Рейвен, після того, як Логан опинився в минулому. Ще цікаво й те, що коли ти потрапляєш назад у часі, тільки ти можеш пам’ятати, що було в майбутньому. Це трохи ускладнює справи, адже ви можете просто застрягти в певному тілі, якщо хтось при цьому змінює майбутнє, але ви про це не знаєте. Тоді виходить, що і реальність, в яку потрапляє хтось з майбутнього буде автоматично іншою. Але це лише мої роздуми про час …

81vIj6fEPII

Величезних зусиль коштувало Сінгеру об’єднати наново героїв з перших частин! Адже кожна частина Рассомахи або той самий перший клас , який зумовив перезапуск франшизи, але не тут було. Дивує ще й те, як спритно була пов’язана ця частина з іншими серіями. Потрібно було максимально логічно підлаштуватися під історії попередніх частин. У кожній наступній частині відкривається щось нове з життя того ж Логана, і так само шматочки із загальної історії всесвіту Людей Ікс. Також буває дуже складно встежити за флеш беками. Добре, що їх у фільмах достатньо. Я б навіть зауважив, що  весь фільм – це один суцільний, але неусвідомлений флешбек. Тим, хто не дивився перші частини буде важко зрозуміти всі аспекти того, що режисер хотів нам показати, і куди хотів повернути, але навіть і при цьому фільм можна дивитися і як окреме кіно, хоча я і не рекомендую (адже все одно той, хто знайомий з цим всесвітом вже давно подивилися всі серії цієї саги по кілька разів).

jQcxMHqTxyw

У підсумку маємо досить драйвовий екшен, глибоку фантастичну сагу, неймовірне і в той же час веселе слоу мо, на мій погляд кращий блокбастер 2014 року! Дві години проминули непомітно і на завершення ми ненав’язливо повертаємося в початок першої частини. Рівно тоді, коли Брайан Сінгер і переніс на екран забавних чоловічків, в жовто-синіх штанях. І, здавалося б, це реальність, в якій можна жити довго і щасливо, але вже заявлений люди Ікс: Апокаліпсис неіллюзорно натякає нам про ще більший розмах і масштаб спецефектів, ще більш закручений сюжет, практично нескінченні сили деяких мутантів та багато іншого! Тож, я чекаю повного виносу мозку!)

Трейлер до фільму Люди Ікс: Дні минулого майбутнього

Інформація про фільму Люди Ікс: Дні минулого майбутнього

• Назва: Люди Ікс: Дні минулого майбутнього / X-Men: Days of Future Past / X-Men: First Class 2