Головна » Кіно / Новини Кіно » Люсі – огляд фільму [ProKino]

10%

Кожна людина застосовує свій мозок лише на його десяту частину. От і головна героїня – Люсі, далеко не геніальна особистість, дуже швидко вводить нас в сюжет фільму, а точніше сюжет фільму починає швидко обертатися навколо неї. Її просять просто принести пакунок з надсекретним наркотиком, китайському харизматичному мафіозі Джангу (який зіграв не гірше за самого Гарі Олдмана в картині «Леон»). Це все? Аж ніяк. Живіт Люсі вирішили використати в якості контейнеру для перевозки цього надсекретного наркотику і іншу країну, але це була б не «Люся», якби з нею щось не сталося, і частина наркотику з пакету, що лежить всередині неї потрапляє в її кров, і починаються неймовірні метаморфози.

kinopoisk.ru20%

Суть фільму полягає в неймовірних можливостях людського мозку, і доповідачем, а точніше язиком режисеру, став Морган Фрімен, герой якого, як раз таки, доповідає про те наскільки безмежна сила того, що всередині нашої макітри. Тим часом Люсі, відчувши впевненість в собі і застосовуючи всю п’яту частину потужності мозку, перестає відчувати біль, гравітацію та ту неймовірну силу, що живе в кожному з нас, але ми просто не хочемо використати.

35%

В цій частині фільму, всі швидкоплинні події вже уповільнюються і ви починаєте помічати, окрім основної сюжетної лінії та головної героїні, нарізку видео, з класним монтажем, яка ще більш точно, а іноді навіть іронічно пояснює те що відбувається на екрані. В цей же час Люсі, яка вже давно забула про страх, небезпеку та будь-які людські потреби, по суті ставши ЕВМ, в неймовірно крутому корпусі з «амбіціями» 3-4 розміру.

kinopoisk.ru50%

На цій стадії людина може з легкістю керувати іншими людьми, залазити їм в свідомість, змушувати робити їх щось робити, ба більше, тепер телекінез стає просто іграшкою, разом з пошуком необхідної інформації просто прислуховуючись до людей навколо. Якщо перші 49% фільму він походив на картину «Область темряви» Ніла Бьоргера, за сюжетом якого експериментальні таблетки підвищували мозкову активність, то після перетину цього рубікону ви одразу бачити руку майстра – Люка Бессона. Можливо ця рука взяла на себе трішки занадто багато, докопуючись до серця всього людського буття, але це вже відноситься до 75% мозкової активності.

75%

Не можу точно пригадати, які саме надлюдські здібності здобула Люсі, але ніяких рамок для неї вже не існує. Вона з легкістю змінює декорації, реальність, уявлення, ще на один останній момент проявивши свою людяність (напевно останню краплю її) подарувавши солодкий поцілунок французькому «фараону». Поява китайського мафіозі вже ніяк не впливає на плин подій, тож він там просто розчиняється, як жир на боках під час пробіжки. Думки автора, так само як і самої Люсі, вже порхають у наддалеких країнах, цивілізаціях, торкаючись космосу.

99%

Все, Люсі більше не має з нами, вона стала надпотужним комп’ютером, який має здібність до зміни зовнішнього виду і форми. Люсі тепер занурюється ще глибше, і може проходити крізь часово-просторовий континіум, винирнувши для початку десь в 18-19 столітті, а потім у джерел нашої цивілізації, і першої людини розумної – Люсі (дивно, що їх імена співпали, вам так не здається?). Монтаж досяг просто космічних висот, і ви і справді відчуваєте себе поряд з динозаврами, і далі взагалі бачити як розщеплюється перші клітини.

100%

Автор фільму хотів розповісти про можливості того, що знаходиться у нас в макітрі, і наскільки ми недооцінюємо скритий там потенціал, що безумовно йому вдалося. Попри неймовірно яскраву картинку на екрані в кінці, задум режисера копнути якомога більше вглиб цивілізації і її джерел, динаміка фільму майже повністю впала в кінці, через що у декого в залі виникало нестримне бажання показати своє невдоволення автору, смачненько там позіхнувши. Не впевнений, що фільм «Люсі» заслуговує на перегляд на великому екрані, але перегляду як такого він точно вартий, тож можете вже починати розігрівати ваші 3-5% мозку, щоб зрозуміти цей фільм про невикористаний потенціал, що живе всередині нас.

Трейлер до фільму – Люсі

Інформація про фільм – Люсі

• Люсі / Lucy