Головна » Кіно / Огляди Кіно » Огляд фільму – Бетмен проти Супермена: На Зорі Справедливості

Зовсім недавно в Україні відбулась довгоочікувана прем’єра відомого ледь не на всю неньку фільму «Бетмен проти Супермена: На Зорі Справедливості» й ми не змогли проґавити настільки масштабну подію, адже ми – пінгвінята, а Pingvin.pro ніколи не спить і ми постарались якомога швидше підготували для вас огляд цієї просто мегапопулярної картини. То що, яким же виявився нових фільм від DC? Усе це ви дізнаєтесь у нашому, справді, дуже детальному огляді. Отож, поїхали.

М’ятний Чупачупс із Шипучкою Всередині?

Одразу ж поговоримо про початок фільму, який, на жаль, ну зовсім не вдався. Починається усе з коротенького прологу, в якості якого виступає коротенька переповідь біографії Брюса Уейна, таки переповіддю це назвати не можна, але це нічого не змінює й одразу ж з’являється невеличкий фейспалм, який починає непогано нагнітати й тривалістю буде тягнутись довгенько. Перша річ, яка розчаровує із самого початку – це неймовірна затягнутість, адже дивитись на те, як підлий бандит цілиться в Брюсових батьків дві хвилини поспіль не зовсім цікаво, і все було б не так страшно, але ж всім відома історія маленького Брюса. Її ми бачили вже 1000 разів і переглядати сіру картинку 1001 не найкраще, що хотілося б побачити в якості прологу\зав’язки. Далі… далі локації потроху змінюються і нам нарешті показують дорослого Брюса (Готемського Кажанчика) та Кларка (спокусливого Брюнета в спандексі) й від цього сильно краще не стає, картина досі залишається нудною та нецікавою.

Імовірно, заmedium_2c36a375a6dbfbbdd7ebfbffdd31ebadраз ви почали сильно нервувати й схоже розчарувались у стрічці, однак переживання в сторону, адже з кожною хвилиною інтрига немовби починає наростати й чим більше секунд залишається в минулому –  тим цікавішим стає фільм і під кінець ви, найімовірніше, будете готові вистрибнути із своїх штанців (й це вам не жарти).

Тому зваживши усе вище сказане, можна сміливо сказати, що «Бетмен проти Супермена» наче м’ятний чупачупс із шипучкою всередині, чим більше висмоктав того лайна – тим ближче солодка нагорода.

Ти уявлення не маєш, хто я та яка моя історія

Ось ми й підібрались ближче  і на черзі сюжетна складова. Що ж у нас тут – чи налажали сценаристи?

Хоч я – середньостатистичний критик і ну зовсім не люблю всесвіт DC коміксів й залипаю марвелівськими фільмами\мультами\коміксами, однак цей фільм дійсно змусив мене змінити свою думку до даного руху в індустрії коміксів, навіть більше: завдяки «Бетмену проти Супермена» я дійсно полюбив DC комікси й полюбив їх більше, більше ніж марвелівські. І якщо ви такий же як і я ненависник цього жанру – то не дивно, якщо стрічка зробить з вами те ж, що зробила зі мною.

Якщо ви кмітливий молодчина – то абзациком вище могли вже й самотужки здогадатись, що із сюжетом все чудово, адже яким іншим хитромудрим способом хитруни з DC змогли б мене з неймовірною легкістю переманити на їх сторону? Правильно, ніяким.

І це до біса кльово, адже згадайте трейлери: то Бетмен фігачить Супермена, то Супермен фігачить Бетмена, то вони вже разом фігачать якогось здоровезного чудила, ще за мить до них приєднується Диво Жінка, і вони фігачать громила вже втрьох. Ну про який сюжет може йти мова? Хоч бери листочок А4, ручечку та вмикай відео, записуючи окремі шматки та складаючи з них пазл. Однак ні, усі події дійсно розумно виглядають, а все те чортовиння, що було показано в трейлері дійсно логічно між собою поєднано й це без сумніву просто чудово. А ми… А ми тим часом поїхали далі.

Я Бетмен, поглянь на мої мускули

Що ж, із сюжетом розібрались, тож тепер оглядаємо акторську майстерність. І тут все ще краще, ніж із сюжетом, тому що хлопці (та дівчата) дійсно вклались в продукт на всі сто й навіть найприскіпливішим критикам буде важко відшукати недо- чи перегравання. Особливої уваги заслуговує Джессі Айзенберг, котрий просто неймовірно втілив у собі підступного Лекса Лютора. Хто б міг подумати, що режисери додумаються зобразити того Лютора – лисого, пихатого та заможного песиміста-лиходія таким… та досить, мені не вистачить слів, щоб описати те, наскільки чудово він зіграний, це краще побачити на власні очі. Жаль лиш, що його персонажа так паршиво розкрили, тому що він начебто й головний лиходій, та історія хлопця показана доволі скупо.BVS-03

Також досить непогано зобразили Супермена (зіграного вже вдруге Генрі Кавіллом), віру в можливу крутість якого я втратив ще у 8 рочків, однак тут хлопчина ну зовсім інакший. Цей чувак крутий і вартий уваги. Так, досі є спандекс, немов лаком зализане волосся та ідеальна для будь якого красеня статура, однак навіть із цими, здавалось б, ідіотськими для фільму такого жанру частками, Супермен все одно постає перед глядачем серйозним та цікавим персонажем. Ну а якщо ми вже оглянули Супермена – вслід за ним піде й Бетмен.

Бетмена на цей раз зіграв Бен Аффлек й щодо цієї ролі – то думки доволі спірні. Адже… начебто Брюс зіграний ну геть безбарвно та беземоційно – він сирий, повільний, нудний та ще й певною мірою може здатись тугий. Але з іншого боку, а яким має бути справжній Готемський Кажан? Тому якщо ви сумніваєтесь в професійності Аффлека – згадайте, яким є справжній Бетмен. Правильно – похмурим, нудним та беземоційним. І хоч до Ноланівського Бетса тут далеченько, однак факт все одно залишається фактом.

Ну і наостанок, решта акторів також постаралась наславу, згадати ту ж Диво Жінку чи Лоіс – ситуація між ними сильно не різниться.

Ти Бетмен? Йой, а костюмчик смішний

І остання річ, про яку поговоримо – це постановка, яка між іншим заслуговує окремих оплесків. Адже знято все не менш вражаюче та красиво. Й зараз я не говорю про боївку, мова йде про загальну картинку.

Взяти на огляд хоч костюмізацію персонажів, як супер героїв так і звичний людей – усі виглядають природно, однак багато хто міг звернути увагу на доволі дивний та неоднозначний костюмчик Бетмена (і знову цей чувак все псує). Тут ситуація, ну немов із Спайдерменом із прийдешнього, вже третього «Капітана Америки». Адже коли дивишся на ту пику, що так роздуто виглядає з-під… не найкращого для темного лицаря бронекостюма – хочеться одразу і сміятись, і плакати. Але серйозно, як би там не було, костюмчик все ж доволі паршивенький й відмазка зі словами: «Це така у нас стилізація, так задумано» тут вже не прокатить.

maxresdefault (2)

Уваги заслуговує також постановка боїв, яка постає перед глядачем просто неймовірним видовищем – передивлятись, як у запеклій бійці місяться старий добрий Бетс із Суперменом можна близько десятка разів, перш ніж воно почне набридати. Та й взагалі, сама боївка в стрічці виглядає доволі незвично, вона немов показує те, якими мають бути будь-які боївки у світі DC й показує вдало, стильно та просто чудово.

А тепер прийшов час розплати

Ось і підбіг до кінця огляд. Та… взагалі, оглядом мало що можна розповісти про фільм (якщо без спойлерів), видовище треба побачити на власні очі, що б там не було, адже «Бетмен проти Супермена: На Зорі Справедливості» вартий вашої уваги, не зважаючи на те, старець ви чи школяр, чоловік чи жінка — це один з тих фільмів, який підходить для перегляду, фактично, кожному.

Й, можливо, у фільмі дійсно трохи налажали, можливо, дійсно хтось десь недограє, але це не має значення, адже як би там не було, а DC – це не Марвел, це щось поверхом… ні, двома, навіть трьома  поверхами вище й ні один марвелівський фільм не зрівняється з цим може й не шедевром, але чимось дійсно грандіозним.