Головна » Кіно / Огляди Кіно » Огляд фільму Warcraft: Початок

З настанням літа, до нас завітала прем‘єра фільму ”Warcraft: Початок”, на котрий фанати чекали довгі роки. Подивившись трейлер, я одразу ж з неймовірним захватом готувався до зустрічі з черговим витвором мистецтва від Blizzard.

Гадаю, всім відомо, що компанія Blizzard, котра і бере участь у розробці фільму, вміє та може писати сюжети, тому спершу розглянемо його. Існує купа літератури, відеоігор, аудіокниг про всесвіт Warcraft, тому матеріалу для створення повноцінного фільму в них було вдосталь. І творці якраз таки вирішили розповісти нам про доволі цікавий період, а саме – початок взаємодії між людьми та орками, їхню подорож через Темний Портал у світ людей – Азерот. І якщо ви ще до всього іншого ґеймер і фанат, й хочете дізнатись більше про даний всесвіт, то можете спробувати відеогру WarCraft : Orcs and Humans (1995-го року) або книгу Rise of Horde, де остання дозволить поринути у грубу шкіру Дуротана та дозволить дізнатись, чому орки змушені були покинути домівку й втекти у Азерот. Багато сюжетних поворотів, котрі захоплювали до останньої секунди, події, котрі я пам’ятаю ще з гри, сумні моменти, котрі ввели мене в ступор (коли повертався додому, сидів у приємному шоці, сповненому емоціями). У певних моментах, я хотів сказати: “Лише не злягайтесь тут, йдіть битись на славу свого народу”, але їх було настільки мало, що і не встиг навіть подумати за ці слова, як черговий зворот подій “вибивав” цю думку з голови.

Персонажі

pingvin-warcraft4

Гравці, знайомі зі всесвітом Warcraft, зрадіють, адже на екрані кінотеатру, вони зможуть побачити знайомих їм персонажів. Актори, підібрані для своїх ролей гарно виклались у грі, аби зобразити весь їх характер, харизму та манеру. Я спостерігав за кожною дією того ж самого Лотара, Дуротана та покидька Гул’дана. Гарона (та вродлива дівчина орко-дренейського походження) своїми діями змусила сподіватись на продовження фільму. Типових злодіїв, котрі переходили на темну сторону тільки тому, що вони погані і крапка – теж не побачив. У кожного був свій мотив, роль, у яку вони вставили свої п’ять копійок заради власних цілей. Дренеї, раса, котру я хотів побачити у фільмі, теж з‘явились, але вони грали мимобіжну роль, що трішки розчарувало мене. Інші раси теж не пасли задніх. Знімальна група попрацювали тут не менш добре, і я побачив вдосталь реалістичних гномів та ельфів, хоч їм фільм приділив доволі мало уваги.

Атмосфера

pingvin-warcraft5Ще один, не менш важливий критерій, – це атмосфера, і вона тут дійсно є, адже все ж таки Blizzard причетні до справи. Усі сцени увібрали в себе дух Дренору та Азероту. І коли спостерігаєш за орками, здається, наче вони ось-ось вступлять з тобою у криваву бійню (особливо, коли ви дивитесь це у 3D). Дрібні деталі, такі як величні грифони, величезна кількість зброї у казармах, коні, котрі товчуть своїми копитами пики орків – це все справило своє враження на фільм і якби не ці деталі, хто-зна, як би мені “зайшла» дана стрічка. Навіть літаюче місто магів Даларан передало відчуття, наче я побував у раю. Кожна локація мала свій дух, мені хотілось увійти у екран зали і побувати там, взяти участь у місиві та змінити хід бою. Але ні, всі ці відчуття змусили мене сидіти, роззявивши рота, наче паралізований і сподіватись, що все закінчиться добре.

Підсумок побаченого

pingvin-warcraft3
Оцінки критиків змусили мене вагатись, чи варто йти на фільм, але потім подумав, що мені не потрібна думка якогось ображеного дядька, який не побачив те, чого хотів. Просидівши на сеансі до кінця, я все ж покинув залу з гордістю. Blizzard Entertaiment не розчарували мене, тому день вийшов крутим. Бажаю і вам не розчаруватись.
Приємного перегляду, друзі.

Оцінка: 9,3/10

P.S. Це мій перший огляд, напишіть у коментарях, чи сподобалась робота, чи підете ви на фільм.