Головна » Кіно / Огляди Кіно » Огляд-рецензія “Капітан Америка: Громадянська Війна”

«Капітан Америка: Громадянська Війна» – ще один фільм від Marvel, вже третя по рахунку стрічка із заголовком «Капітан Америка». І ніхто, насправді, нічого особливого від фільму не очікував. Здоровенна купа бійок, не менше гумору, трохи пафосу та солідних, накачаних дядьків – ідеальна суміш для того, щоб отримати крутий розважальний продукт. Й Marvel вже давно не виходила за межі цієї суміші, однак цього разу хлопці ризикнули й створили справді похмуру картину, похмурий сюжет, похмурих персонажів. І хоч веселі жартики, які ще не раз вас змусять посміятись, там є, й їх ой чимало, однак загальний вигляд «Громадянської Війни» вони цим майже не псують (майже).
Так-от, переглянувши цю картину, ми було приємно здивовані й з радістю поділимось із вами своїми враженнями в коротенькому огляді.

Про все і коротко

Ми вирішилиMarvel's Captain America: Civil War..Vision (Paul Bettany)..Photo Credit: Film Frame..© Marvel 2016 не поринати в кожну тонку щілину стрічки й описувати її в детальних заглиблених розділах. Не хвилюйтесь, розберемо ми все, просто не дуже заглиблено.

І перше, на що хочеться звернути вашу увагу – так це сюжет. В Громадянській Війні він продуманий, цікавий, де
талізований та просто хороший. Усі події послідовно продовжують одна одну, кожна сцена, кожний діалог продумані до дрібниць та значно кращі від попередніх. Кожен із героїв виявляє чималу причетність до фільму, не говорячи вже про те, що історії Ванесси та Чорної Пантери зроблені просто на вищому рівні. А от щодо нової Людини-Павука – то враження у нас склались дволикі. З одного боку, чудова акторська гра, вияв отієї «невпевненості» та страху перед чимось новим, чудова передача емоцій. А з іншого – неправдоподібний персонаж, не зовсім правильна історія павучка та дійсно занадто підлітковий вік (щось підказує, що ще за пару років на нас чекає десятирічний школяр, що буде розпускатись павутиною та слюнями). Серйозно, як би там не було, а Том Голланд (який і зіграв нового павучка) – ну зовсім не той актор, який зможе нам передати усю сутність так знайомого усім Пітера Паркера.captain-america-3-kadr-4

Далі, як завжди, продовжимо акторами та їх професіоналізмом при виконанні своїх ролей. І… скажу я вам з цього приводу, нас
правді, ну дуже мало. Візьміть усі попередні хороші фільми Марвел. Взяли? Молодці! А тепер прирівняйте акторську гру у вибраних вами стрічках та Громадянській Війні. Результат ідентичний, що, власне, й не дивно. Усі зіграли досконало, душевно та переконливо. Хочеться сказати окреме дякую українському дубляжу. Не знаю, хто це все озвучує та хто цим заправляє, але, хлопці та дівча

та, ви круті. Просто обожнюю дивитись фільми від Марвел українською. Інколи навіть складається враження, що ви передаєте емоції краще за оригінальну озвучку.

P.S. Навіть зустрів у фільмі Мартіна Фрімана, який так вже полюбився за роль Більбо в Гобіті та за Доктора Ватсона, самі знаєте де. І так, він теж був здубльований тим же голосом, що й раніше.

Так, тепер, звісно ж, постановка, оформлення та подача. І на превелике здивування, Марвел переплюнула сама себе. Здавалося б, усе, межа. Після Ери Альтрона ніхто не міг би й подумати, що хлопаки зможуть зробити ще більш соковиті бійки, але так, їм це вдалось. Тепер все виглядає ще динамічніше, ще красивіше та просто в кілька разів краще. Так-от сидиш в тому кінотеатрі й лізеш зі 1448831463_1шкури, чекаючи на ту мегакруту битву між Месниками. Ну а коли вона таки починається – то наступає Повний Розковбас (немов у мультику) і ти сидиш, намагаючись вхопити очима кожну дрібницю та кожен рух. А ще ж жартики. Вони як завжди смішні та влучні. І я ще раз нагадаю, що фільм вийшов неймовірно похмурим, й самі-то жарти починаються дрібку пізніше, як після половини фільму. І це, чесно кажучи, доволі нелогічно. Оскільки складається враження, нібито усі герої просто не вміли/не хотіли/не могли жартувати в перші хвилини, а потім бац – і раптово усі стали вродженими гумористами. Але, загалом, то постановка, оформлення та подача в стрічці теж виконані на відмінно.

Підсумки
Тому, можна впевнено сказати, що «Капітан Америка: Громадянська Війна» – це вам вже не просто черговий марвелівський фільмець з купою екшену, бійок та жартів.
Це вже щось рівнем вище, і якщо ви ще не ходили на стрічку в кінотеатр – то неодмінно це зробіть. Фільм вартий вашої уваги.