Головна » Кіно / Огляди Кіно » Світанок планети мавп – огляд фільму [ProKino]

Огляд фільму – Світанок планети мавп

kinopoisk.ruПодії фільму «Світанок Планети Мавп» розгортаються за 10 років після катастрофи, події яка була показана в попередньому фільму франшизи під назвою «Повстання планети мавп» (та що з Джеймсом Франко у головній ролі). За історію нового фільму епідемія «мавпячого грипу» скосила більшу частину людства, але ж не всіх, і тепер головним завданням тих хто залишився в живих (прямо таки «Останній Герой: Апокаліпсис») і є пошук ресурсів для існування, як то їжа, вода, електроенергія. Не так далеко від епіцентру епідемії «мавпячого грипу», до речі створеного вченими людьми, оселилася інша колонія – мавп, які в свою чергу стали набагато розумніші і тепер можуть не тільки розкривати банан та шукати блох в голові товариша, а розмовляють, навчаються писемності, полюють зі списами на конях і все це під командуванням ватажка, відомого нам ще з першої частини як Цезар (голос та міміку, а по суті і серце, якому дав актор Енді Саркіс).

Ще трішки слів про мавп, вони тут є головними героями фільму. За перші 20 хвилин не з’явилася жодна людська мармиза, і автори фільму дуже яскраво показали життя мавп, їх побут та переживання. Сама картинка, тобто мавпи, виглядають просто феноменально, якість графіки, акторська гра (адже за мімікою більшості мавп стояли справжні люди) все це в симбіозі дає вам відчути, що ви і справді потрапили на планету мавп. Щодо графіки та й взагалі картинки на екрані претензій не може бути, всі декорації після апокаліптичного Сан-Франциска чимось нагадують «Прогулянку з Динозаврами» і радують око від початку і до переможного кінця.

kinopoisk.ruЗ медом покінчили, тепер переходимо до дьогтю. Складається відчуття, що фільм планета мавп взагалі не має людських ролей, тобто мавп я пам’ятаю і згадую, після того як вийду з кінотеатру, а от про людей акторів – ні. Одну з перших в своєму житті головних ролей в цьому фільмі виконав Джейсон Кларк, який на жаль запам’ятався мені лише своїм чудернацьким видом в шляпі для Сафарі, який стоїть під дощем і чекає на доленосне рішення від мавпи. Навіть обожнюваний мною за безліч своїх ролей антогоніста, оскароносний – Гарі Олдман згадується лише як тюфтя, що плаче над фотографію на пошарпаному ледве зарядженому iPad-і.

Що ж можна сказати вкінці, фільм виявився набагато слабшим за наші очікування, і це відчули абсолютно всі хто був на сеансі в кінотеатрі, адже склалося враження що найсоковитішу битву чи то історію творці (власники) франшизи «Планета Мавп» приберегли на наступні фільми. Дивно, вони і справді сподіваються що не побачивши нічого цікавого в цьому фільму в мене з’явиться бажання піти на новий? (0_о)

Трейлер до фільму – Світанок планети мавп

Інформація про фільм – Світанок планети мавп

Назва: Світанок планети мавп / Dawn of the Planet of the Apes / Rise of the Planet of the Apes 2