Головна » Кіно / Новини Кіно » [ProKino] Огляд – «Ріддік»

«Фільм «Ріддік» – гарна гра акторів в нікудишньому сюжеті»

Я знову вимушений розкрити карти передчасно, навіть не намагаючись блефувати, кажучи, що фільм «Ріддік» цікавий. НІ, ВІН НЕ ЦІКАВИЙ!

Що стосується сюжету фільм, то він починається з того, що Ріддіка залишають на якійсь Планеті «?» помирати. Точніше вони вважають, що він вже помер, але ж ми з вами знаємо Ріддіка досить давно, його горішки міцніші за тіж самі у Брюса Уілліса. Перша частина фільму нагадує одну з телепередач, яку вів Беар Грілз (Bear Grylls) по Discovery Channel, як то «вижити будь якою ціною». Ріддік виживає в перший день тільки познайомившись з «більшістю» тваринного населення планети, потім він стає як Робінзон Крузо викрадає собі цуцика «П’ятницю», аж дуже схожого на добермана. Потім вивчивши головного ворога, чи то скорпіона, чи то динозаврика, починає колоти себе та свого песика несмертельними ін’єкціями отрути, раніше зазначених динозаврів, ну прям-таки Граф Монте-Крісто., власною персоною. Добре досить це була єдина частина, яка варта найбільшої уваги. Далі по сюжету була повна дурня, навіть не має бажання втрачати на це час, але трохи вам все ж таки розкриє.

Riddick-2013-Movie-Latest-HD-Wallpaper

Якщо вважати цей фільм логічним продовженням історії про Ріддіка, а особливо фільму «Хроніки Ріддіка», то цей фільм взагалі, якийсь мікроб на історії та репутації Ріддіка. В новому фільмі не має масштабу взагалі, цей фільм більше схожий на римейк фільму «Чорна Діра», але дуже неякісний і поганий римейк. Сюжет фільму прораховується, ще навіть зі спойлеру до фільму.

Щодо головного героя фільму – Ріддіка, то його рекламують нам, як «Ріддік стає сильнішим та небезпечнішим за самого себе». І це наглий обман. Порівнюючи цей «шедевр» американського кінематографу з попередніми його частинами, ми бачимо чіткий Регрес в розвитку Ріддіка. Регрес – це крок назад в розвитку. Головний герой має тепер додавати все більше зусиль для того, щоб перемогти своїх ворогів, вже не кажучи про те, що при його «наднебезпочності» саме жінка рятує йому життя, взагалі не боячись Ріддіка.

Riddick-2013-Wallpaper

Хоча одне гарне слово про акторський склад та його гру, фільм «Ріддік» все ж отримає, але не більше того. Актори зіграли гарно.

В якості невеличного висновку та резюме до фільму я скажу, що для тих хто не бачив попередніх фільмів про Ріддіка, новий буде саме те що треба, але якщо бачити його окремим, наступним, логічним, послідовником вже досить успішної серії, то картина «Ріддік» 2013 року – виглядає блідіше на фоні м’ясистих попередників. І отже рекомендувати його для перегляду ми не можемо, хоча тільки якщо ви забажаєте знати пріквел, до вже наступного фільму про Ріддіка, який напевно вийде в 2015, або навіть 2016 роках, напевно вийде.

riddick-21958-2560x1440