Головна » Кіно / Огляди Кіно » «Красуня на всю голову»: я така, як є (огляд)

Після перегляду не надто смішної комедії «Душа компанії» з Мелісою Маккарті йти на наступну прем’єру було трохи боязко. Не хотілося розчаруватися в жанрі ще більше. Проте забіжу на перед та скажу, що цього не сталося. Пінгвінята вирішили відвідати фільм «Красуня на всю голову» («I Feel Pretty») з Емі Шумер у головній ролі. Перегляд виявився легким, цікавим, ненав’язливим та смішним. Режисери Еббі Кон та Марк Сільверстайн, відомі за роботами «Клятва» і «Обіцяти — ще не одружитись», гарно попрацювали над проектом. Вони підняли актуальні питання сьогодення та дали зрозуміти, що справді найцінніше в житті.

Ми в соцмережах

Історія розповідає про веселу дівчину Рене Беннетт, яка ніяк не може впоратися ні фізично, ні морально зі своєю надмірною вагою й комплексами з цього приводу. Але нещасний випадок та травма голови змушує її поглянути на себе абсолютно по-новому. Дівчина нарешті повірила в себе й повірила в те, що вона найкраща красуня на всьому білому світі… Красуня на всю голову! Саме завдяки здійсненню її заповітної мрії життя наповнилося сенсом. Тому пам’ятайте, наші думки — матеріальні.

Для початку мене трохи збентежив один факт. Зазвичай, якщо людина соромиться свого тіла, ваги, параметрів, то вона приховує цей недолік під об’ємними речами. Наша героїня відверто ненавидить своє тіло, але довжині її спідниця залишається тільки заздрити. Гармонічно це виглядає в кадрі, коли Рене поводить себе впевнено, як-то говорять «несе себе світові».

Автори не забували періодично радувати глядачів жартами або змушували просто посміхатися. Здається ти вже все знаєш заздалегіть: як буде розвиватися сюжет, які випробування чекають на головних героїв, розв’язку. Проте цікаво спостерігати за грою, емоціями, переживаннями персонажів. Починаєш замислюватися над певними питаннями. Для фільмів це важлива частина, як на мене.

Таким наївним здається здивування героїні коли вона бачить сльози стрункої, вродливої дівчини. Вона відверто не розуміє, як можна покинути таку красуню — у неї все ідеальне. Під словом «все» розуміється зовнішній вигляд. Дуже дивно вважати, що ширина талії та об’єм грудей усе вирішує в цьому житті. Як би це була запорука щасливого існування, то можна було б пожертвувати навіть парою ребер.

Під час перегляду в мене були уявні терези, чаші яких у певний момент зрівнялися. Були рівноправні «кіноляпи» та пара гарних суто українських жартів. Щодо першого: в одному з кадрів героїня виходить із тренажерної зали в цілих леґінсах, а вже на вулиці вони рвані. Або коли Рене дає воду із соломинкою відвідувачці її фірми, а наступної секунди соломинка з пляшки зникає. І тепер звернемо увагу на іншу чашу. Зал дуже енергійно сприйняв жарти про сумку, що виглядає, як із секенд-хенду на Шулявці. А контрольний вистріл реплікою з ім’ям Олега Вінника запам’ятається надовго. Дуже влучний жарт.

Якщо говорити про гру акторки, то Емі Шумер впоралася добре з поставленою метою. ЇЇ героїні хочется співпереживати, дати пораду, допомогти. Фрази з її вуст звучать досить впевнено та мотивуючи. Дуже гарне слово взагалі, щоб описати історію: мотивація. Поведінка на висоті, вона продемонструвала глядачам максимум свого персонажу.

Не варто забувати також про романтику. Стрічка нею так і пронизана. Нова Рене без будь-яких труднощів змогла знайти собі гарного хлопця. Чоловіка, який покохав її не за тіло, а за вневненість у собі, вміння подавати себе, демонструвати своє «я». Любов так і літала у повітрі.

Взагалі кінець фільму реально змусив замислитися над багатьма речами. Не треба одягати маски та грати ролі перед іншими людьми. Нас мають полюбити за душу, а не за яскраву обгортку. Ніхто не винен у певних недоліках, а вони є в кожного. Життя Рене до падіння та після демонструє гарне порівняння. Усі наші комплекси народжені в голові, треба їх швиденько позбуватися й тоді всі дороги відкриті. Завжди набагато легше недооцінювати себе, аніж зробити перші кроки до виправлення. То ж починаємо працювати над собою вже сьогодні!

«Красуня на всю голову» — запорука гарного настрою після важкого робочого тижня. Ви можете взяти до кінотеатру батьків, друзів, другу половинку. Однозначно всі отримають задоволення від перегляду комедії. Останні сцени можливо розведуть у залі трохи вологи, але це точно будуть сльози радості. Одне зрозуміло: ми такі, як є. Треба вдосконалювати себе морально, а вся інша краса буде влучним доповненням особистості. Гарного перегляду, друзі.