Головна » Кіно / Огляди Кіно » «За бортом»: повний спектр емоцій (огляд)

Зараз не так багато фільмів, які можна передивлятися по кілька разів, насолоджуючись кожним моментом. Однак стало більше стрічок, які здатні змінити твій погляд на навколишній світ і якісь побутові проблеми та навчити цінувати те, що маєш. Вчора я обирала між двома комедіями – «Красуня на всю голову», огляд на яку зробила Настя, та «За бортом». Обравши другий фільм, я ні разу не пошкодувала. Під час перегляду в мені вирували емоції – від злості до співчуття. І, чесно кажучи, у мене давно не було таких відчуттів від фільму. Та й чи були взагалі?!

Головні герої «За бортом»

Головна героїня Кейт (Анна Фаріс) – молода вдова, яка має трьох дівчаток, працює на двох роботах та паралельно намагається скласти іспит на медсестру. Її матір, замість допомоги рідній дочці, обрала кар’єру акторки театру. І це у 72 роки! Кейт бідна «зашивається» на роботах, удома повний бардак, дах тече, а грошей усе одно бракує… Ще й з дому виселяють за борги. Не кожен має такий сильний характер. Хотілося просто встати й обійняти її!

Леонардо Монтенегро (Еухеніо Дербес) – пафосний мажор і пихатий бабій, що живе на яхті та має купку маріонеток, які все роблять за нього. За все життя він ні разу не працював, а найбільше його фізичне навантаження – під час сексу з різноманітними хвой… дівчатами. Він зневажає людей та живе у своє задоволення. І це в той час, як батько його при смерті, а дві сестри намагаються «розділити трон». Упродовж першої половини фільму він викликав лише злість і зневагу.

Не обійшлося тут і без подружки героїні Терези (Єва Лонгорія), яка завжди допоможе порадою та грошима чи підштовхне до божевільного плану з елементами порушення багатьох законів країни. У кожного має бути така людина поруч – мотивувати та підбадьорювати за будь-яких обставин.

Сюжетна лінія

Далі легкі спойлери

Сюжетна лінія пересікається з однойменною стрічкою 1987 року, щоправда, з деякими відмінностями. Чесно, я її не бачила, але читала опис 🙂

Доля, в особі тої самої Терези, зводить Кейт та Леонардо. Після того, як він упав з яхти та втратив пам’ять, дівчата вирішили йому помститися. Кейт забрала його з лікарні в ролі власного чоловіка. Вона фактично зробила з нього раба людину! Він навчився працювати (!), готувати, прибирати, спілкуватися з іншими людьми. У процесі свого «перетворення» Леонардо навіть почав викликати симпатію. Оцінила я й іронію, коли він працював на будівництві й тягав мішки з цементом від компанії свого ж батька.

За бортом

Оскільки Леонардо не пам’ятав свого життя, йому написали нову історію. Впавши із золотої вершини, він опинився на самому дні, і йому сподобалося життя, якого він ніколи не знав. Пройшовши багато випробувань долі, він полюбив Кейт і дівчаток, здобув хороших друзів та повагу в очах цих людей. Кілька разів Кейт намагалася розказати йому правду, але так і не наважувалась. А разом з нею і я переживала, ніби вперше складала іспит.

Розвʼязка

Усе кардинально змінюється, коли Леонардо знаходить сім’я. Насправді випадково, бо вже фактично розвіяла «його прах» в океані. Він усе пригадав, і його реакція невимовно краяла серце. Я не очікувала такого розвитку подій, а найбільше мені було шкода дітей… Але такі фільми завжди мають щасливий кінець. Не буду розказувати всіх деталей, бо далі все як у казці, і це варто побачити на власні очі.

Кінець спойлерів

У підсумку

Фільм мені дуже сподобався, навіть попри те, що акторська гра мене змушувала неодноразово проронити сльозу. Це не повноцінна комедія, однак кілька моментів викликали щиру усмішку.  А коментарі сусідів у залі – нервовий сміх 🙂 Коли я переживала кожну ситуацію, в якій опинялися герої, рука все частіше тягнулася до відерця з попкорном… Гарний романтичний сюжет, гра акторів (які дуже вдало підібрані) на рівні та непередбачуваний фінал – що може бути краще для теплого недільного вечора?

Чи варто подивитися стрічку «За бортом»? Варто, якщо ви полюбляєте такий жанр. І запевняю, вона не залишить вас байдужими.